Vesna Milek gostja Beletrine


Beletrina praznuje letos dvajsetletnico. Vrhunec praznovanj bo v petek in soboto, 20. in 21. maja. Posebej vabijo na vožnjo po Ljubljanici v soboto ob 11. uri s pisateljico Vesno Milek ob izidu njene knjige Razpoložena za Pariz.

Milek 24275_19475.jpg

Pariz pa je mesto, ki je navdihovalo umetnike iz sveta literature, slikarstva, kiparstva, glasbe, arhitekture, oblikovanja, mode, parfumov, fotografije in filma, poleg vseh skrivnosti erotike, plesa, baleta, opere, zabav, celo razvrata in kulinarike.

Uredništvo knjigo Vesne Milek predstavlja kot pripoved o mestu muz in nasprotij:veličastnih ljubezenskih zgodb in spektakularnih obglavljenj, steznikov in ženske emancipacije, najbolj navdihujočih cerkva in najcenejših prostitutk…

“V njej Vesna Milek v svojem nezamenljivem slogu pokaže, da lahko samo nekdo, ki vznesen kot otrok prvič odkriva koščke Pariza, naslika najlepšo podobo za tiste, ki nikoli niso imeli privilegija živeti v njem, in za vse, ki hrepenijo po vračanju v večno mesto luči.”

Pogovor z Vesno Milek sodi v sklop dvajsetih dogodkov ob dvajseti obletnici Beletrine.  Vkrcanje na ladjico bo na Ribjem trgu. Problem je edinole v tem, da bosta istočasno potekala še dva literarna shoda: v knjigarni Konzorcij pogovor urednice Tine Kozin z Milanom Deklevo ob izidu njegove knjige Darwin gre v jedilnico in branje oz. interpretacija novih pesmi igralca Braneta Grubarja. V kavarni Narodne galerije pa bo srečanje s Svetlano Makarovič, ki se ji bo kot kofetarica pridružila še Svetlana Slapšak. Štiri “kofetarice”skupaj, če pomislimo še na ono slavno sliko in njeno slikarko Ivano Kobilco.

Samira IMG_4627.jpg

Samira Kentrić na odprtju svoje razstave ilustracij za knjigo Balkanalije v Zagrebu, foto Marijan Zlobec

Med njimi bo še posebej privlačno odprtje razstave ilustracij Samire Kentrić iz njene knjige o beguncih Pismo Adni. Potem pa še koncert Katje Šulc, Severe Gjurin, Janeza Škofa, Boštjana Narata, Rundek cargo trio…v Študentskem kampusu pri Pivovarni Union v soboto od 20. ure dalje.

Pravijo, da so Mladi 20 let!

Marijan Zlobec


En odgovor na “Vesna Milek gostja Beletrine”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: