Pandurja bodo v nedeljo pokopali v Mariboru


Zadnje slovo od režiserja Tomaža Pandurja bo v nedeljo ob 14. uri na pobreškem pokopališču v Mariboru. Pogreb bo odprtega tipa, vendar pa družina prosi za diskretnost in dodaja, da fotografiranje ali snemanje medijev ne bo dovoljeno. Žalna seja v spomin na Pandurja se bo začela v nedeljo ob 12. uri v stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

TP IMG_3274.jpg

Tomaž Pandur je znal utemeljiti svojo umetnost tudi z besedami, foto Marijan Zlobec

V mariborskem gledališču bo žalna knjiga odprta do jutri od 10. do 13. in od 17. do 19.30 ter v soboto od 10. do 13.ure.

“Kar je minljivo, je le slepilo, neizrekljivo je izrečeno, nedosegljivo se je tu zgodilo,” je ob slovesu Tomaža Pandurja zapisala režiserjeva družina, ki se je zahvalila za izraze sožalja in podpore vsem prijateljem, kolegom, sodelavcem in gledalcem z vsega sveta, ki so verjeli v Pandurja in v njegovo gledališče.

Na ministrstvu za kulturo so ob njegovi smrti zapisali, da “izguba velikega umetnika Tomaža Pandurja, ki bi s svojo ustvarjalno energijo in umetniškim potencialom lahko še ogromno prispeval k prepoznavnosti slovenske kulture v svetu ter dvigu njene kakovosti, pomeni neprecenljivo izgubo za slovenski narod in Slovenijo”.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: