Zakaj je Klemen končal v Ljubljanici ?


Šel sem po Žitnem mostu in na lesenem pomolčku, kjer se pogosto zbirajo mladi na svojih družabnih srečanjih, občasno pa pristajajo ladnjice s turisti, zagledal kup sveč. Pritegnile so pozornost, saj teh še pred dnevi ni bilo. Nihče ni vedel, kaj je bilo, razen otroka morda desetih let. On mi je povedal, da so pokojnemu Klemnu dali drogo, da se je počutil močan, junaški in pod vplivom mamil skočil v Ljubljanico, da bi pogumno zaplaval, a ni zmogel in utonil.

Klemen.jpg

Klemen Jaklič s profilom na FB

Potem sem preveril objave in ugotovil: “Danes okrog 8. ure so v bližini Zmajskega mostu v reki Ljubljanici našli truplo, so sporočili ljubljanski policisti. Prve ugotovitve ogleda kažejo, da bi lahko bil Klemen Jaklič, to naj bi dokazovali predmeti ob njem. Znakov nasilja ni. Kakor je za Večer popoldne povedal dežurni ta vikend na ljubljanski patologiji dr. Jože Balažic, so ob fantu našli kup osebnih dokumentov ter ključev, “kar praktično identiteto popolnoma potrjuje”.  (po Večeru).

  Osemnajstletni dijak gimnazije Moste

“Svojci 18-letnika, sicer dijaka gimnazije Moste, pogrešajo od 5. marca. Nazadnje so ga videli v središču Ljubljane, kjer se je zabaval s prijatelji. Nato je sredi noči izginil. Potapljači in policisti so v preteklih dneh pogrešanega iskali v Ljubljanici in na njenih bregovih. Prečesali so strugo reke in nabrežje od Špice do Fužin.

Klemen 3 IMG_5987.jpg

V zadnjem času je sicer potekalo kar nekaj iskalnih akcij za mladimi, ki so izginili sredi noči. V četrtek so v kanalu reke Drave v Zlatoličju našli truplo pogrešanega 20-letnega Domna Simoniča.” (po  MMC RTV/STA)

“Dijaka ljubljanske gimnazije Moste so nazadnje videli v noči iz petka na soboto ob 3. uri v središču Ljubljane, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Policija je izvedla iskalno akcija na širšem območju reke Ljubljanice, v kateri so sodelovali tudi gasilci, ki so pregledovali gladino vode in pod gladino vode. Prav tako je bil v iskanje vključen policijski helikopter. Iskanje pogrešanega se nadaljuje tudi danes.

Klemen 5.jpg

Isto noč je očividec v Ljubjanici na Prulah nekaj pred četro videl moškega, ki je skušal izplavati. Moškega še niso našli. Ali bi šlo lahko za Klemna, na policiji še ugotavljajo. “Povezanosti teh dveh primerov ta trenutek ne moremo potrditi, se pa bodo v okviru isanja obeh oseb preverjale tudi te možnosti,” pojasnjuje Nataša Pučko iz policijske uprave Ljubljana. ” (po zurnal24.si)

Klemen 4 IMG_5990.jpg

“Njegova predvidena pot je bila iz centra Ljubljane proti Rudniku mimo Trnovega in Prul. Dobili se bomo pri gostilni Livada na parkiriscu ob 15:30,” so zapisali na družabenem omrežju Facebook, kjer zbirajo prijave za iskalno akcijo.” (isti vir po FB).

Klemen 6.jpg

Kaj se je v resnici dogajalo v Mariboru, kdo še marsikaj ve in kdo vleče skrivne niti iz ozadja, to je s širjenjem nevarnih in očitno še precej novih, neznanih in seveda prepovedanih substanc? Na ta vprašanja policija ne daje odgovorov.

Prijatelji na FB so sprožili izjemno poizvedovalno akcijo: “Če je kdo slučajno vidu Klemen Jaklič od 03:00 danes ponoč naprej kjerkol nej mi prosimmm napise u chat. Oblečn je meu črno jakno, modre kavbojke, črne čevlje pa pobrita glava kar je še najbol očitno.
Pa prosim delite to stan.”

Klemen 7 IMG_5986.jpg

Neskončno so delili: 1220 krat! To vidi več kot milijon ljudi!

Nekaj je hudo narobe na vseh ravneh; sodišča so brez moči proti narkomafiji, noben dokaz ni pravi, še dikcija v obtožnici ne, če obtoženi tega noče tako zapisanega, noben prisluh  ni zakonito pridobljen… Policija ve malo, premalo ali celo nič. Prijatelji in sošolci kasneje utopljenih nenadoma ali iz neznanih razlogov v hipu obmolknejo…

Zakaj je desetletni otrok, ki je one svečke opazoval s pločnika, vedel več in mi takoj povedal, kje je pravi vzrok za smrt osem let starejšega mladeniča, ki je pod vplivom posebnih drog skočil v Ljubljanico, kot verjetno oni v Dravo, in se utopil? Zato, ker otrok ni policijski piar in ne ljubljanski ali mariborski ali še kakšen sodnik ter še manj strokovnjak za droge. On pove resnico iz ust, ostali pa neresnico po globokem premisleku.

Srečko Kosovel je v  svoji pesmi Vetri v polju zapisal:

“Zvonovi svečano zvonijo,
njihovi glasovi se v vetru gubijo,
in sredi polja sem čisto sam.
Kdo hoče žalost? — Jaz mu jo dam.”

Marijan Zlobec

 


En odgovor na “Zakaj je Klemen končal v Ljubljanici ?”

  1. Pozanimajte se, kdo je bil v času izginotja nastanjen na Karlovški cesti 15 (zelo blizu Klemnovega izginotja) in slika bo bolj jasna

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

%d bloggers like this: