Sto predstav Cvetja v jeseni


Slovenski izvirni muzikal Cvetje v jeseni je v soboto dočakal stoto predstavo, jutri pa v Avditoriju Portorož stoto ponovitev po premieri septembra 2014  v ljubljanskih Križankah. Dogodek je bil vreden jubilejne torte in predvsem predstavitve jubileja z napovedjo nove zasedbe nastopajočih od aprila letos. Nova ekipa bo skušala naskočiti nov jubilej – dvestoto predstavo v nekaj letih.

IMG_1945.JPG

Izvršni producent Gorazd Slak je imel čast zarezati v jubilejno torto, vse fotografije Marijan Zlobec

Stota predstava je bila izvedena na odru Špas Teatra v Mengešu, v vsem tem času po premieri pa je ansambel gostoval po Sloveniji in v zamejstvu, še posebej v Mestnem gledališču v Celovcu in v slovenskem Pliberku na avstrijskem Koroškem.

IMG_1951.JPG

Nina Pušlar kot Meta bo spomladi predala svojo vlogo mlajši kolegici

Če omenimo nekaj slovenskih mest in krajev, potem so najpogosteje gostovali v Novem mestu, Cerkljah na Gorenjskem, Postojni, Mežici, Murski Soboti, Zagorju, Šmarju pri Jelšah, Mariboru, Velenju, Bohinjski Bistrici, Sežani, Novi Gorici, Žalcu, Semiču, Krškem, Mengešu, na Škofjeloškem gradu, na Visokem, v Deželi kozolcev, Šentrupertu…

IMG_1936.JPG

Obiskali bodo še nove kraje, skratka gostovali bodo povsod, kjer imajo dovolj velik oder in tehnične pogoje za uprizoritev; skratka s Cvetjem v jeseni v vsako slovensko mesto.

IMG_1931.JPG

Najboj fascinantno na jubileju pa ni bilo oživljanje preteklih predstav z nekaterimi protagonisti, ampak predstavitev mlade ekipe, ki bo prevzela štafetno palico od starejših vzornikov.

IMG_1922.JPG

Skladatelj in aranžer ali orkestrator Cvetja v jeseni Anže Rozman

To so dijaki Osnovne šole iz Podgorja pri Slovenj Gradcu, ki so množično prišli v Viteško dvorano Križank na svojo predstavitev. Ko sem opazoval to samozavest, sem se samo čudil, kako samo po sebi umevno jim je, da lahko stopijo na oder kot pevci in igralci. In to dijaki od šestega do devetega razreda OŠ, stari do štirinajst let.

IMG_1918.JPG

Maja Martina Merljak je priznala, da je noseča in da čuti, kako bodoči otrok uživa, ko poje na odru

Govorili so kot najbolj izkušeni igraci, ki imajo za sabo že sto vlog. Brez treme, z jasnimi pogledi na muzikal, z optimizmom in željo, da se čimprej predstavijo.

IMG_1905.JPG

Bodoča Meta bo mlada Zala Paradiž.

IMG_1907.JPG

Vse poteka pod mentorskim vodstvom Danijele Ledinek.

IMG_1888.JPG

Medtem pa ostaja glavni skladatelj Matjaž Vlašič še skrivnosten, ker očitno ima še nekaj za bregom v prihodnjih letih.

IMG_1891.JPG

Izvršni producent Gorazd Slak visoko samozavesten v skladu s svojo postavo.

IMG_1913.JPG

In bo avtor teksta oziroma libreta Janez Usenik  za novo postavitev Cvetja v jeseni verjetno dopustil kakšen koroški naglas ali vsebinsko podrobnost bolj lokalnega značaja? Gorenjščina in koroščina; kakšna kvalitetna jezikovna podoba dvoje izraznih in jezikovno emotivnih posebnosti v slovenščini!

IMG_1902.JPG

Brez producentke Miše Stanko pa očitno ne bo šlo niti do dvestote predstave Cvetja v jeseni. Če ta skoraj zanesljivo bo, pa nas bolj zanima, kateri bo naslednji slovenski muzikal?

Marijan Zlobec

 

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja