Mateja Babič Stermecki na Slovenske novice


Dosedanja odgovorna urednica Dela Mateja Babič Stermecki se bo s prvim februarjem preselila na Slovenske novice. To je razbrati iz pisma Irme Gubanec, glavne direktorice Dela, in prokuristke Nataše Luša. Kakšno funkcijo bo prevzela na Slovenskih novicah in ali bo morda zamenjala odgovornega urednila Bojana Budjo, še ni bilo sporočeno in tudi ni predmet našega razmišljanja. Vsekakor je na Delu ne bo več.

Knafelc.jpg

Gregor Knafelc, obe fotografiji Saša Despot

Novi v. d. odgovornega urednika Dela Gregor Knafelc bo ta teden opravil srečanje z novinarji po uredništvih. Kot pravi vodstvo Dela, je Gregor Knafelc dolgoletni svetovalec družbe FMR za odnose z mediji in je v zadnjem letu aktivno sodeloval pri procesu nakupa in pri pripravi strategije razvoja medijske hiše Delo. Na srečanjih z novinarji bo očitno predstavil svoj koncept vsebinskega in organizacijskega vodenja Dela.

Knafelc 3.jpg

V predstavitvi Gregorja Knafelca, ki je v pismu zaposlenim nekoliko drugačna kot v sporočilu za javnost, med drugim lahko preberemo, da je svojo strokovno pot pričel v največjem slovenskem IT podjetju HERMES Softlab, kjer je bil deset let odgovoren za odnose z mediji in investitorji. Med delom v HSL se je dodatno šolal na univerzi v Pittsburghu v ZDA ter delal v tehnološkem podjetju Palm v Silicijevi dolini v Kaliforniji. Zadnjih šest let je bil zaposlen v svojem podjetju GreCom, ki se ukvarja s poslovnim razvojem in korporativnim komuniciranjem predvsem za tehnološka podjetja. Je tudi ustanovitelj tehnološkega podjetja BitIns iz Londona, ki se ukvarja z razvojem storitev za kripto valute. Rojen je bil v Postojni, živi pa v Ljubljani.

Marijan ZlobecDodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja