Strašenje z dunajskim Silvestrom


Radijske postaje so včeraj ves dan poročale o terorističnih grožnjah, o katerih so Avstrijci dobili posebna obvestila od prijateljskih tajnih služb oziroma držav in da je najbolj v nevarnosti sloviti dunajski Prater. Posledično je Avstrija še povečala policijski nadzor na javnih mestih in v prometu.

IMG_8478

Veseli december na Dunaju, vse fotografije Marijan Zlobec

Take informacije so strokovno povsem neutemeljene, saj je jasno, da so najprej in najbolj namenjene policiji, ministrstvu za notranje zadeve in drugim varnostnim organom, ne pa javnosti.

IMG_8402

IMG_8403

Dunajski Graben

Teroristični napadi so gverilski in se lahko pojavijo kjerkoli in kadarkoli, ne pa točno na silvestrski večer v dunajskem Praterju. Kaj pa če se bodo zgodili na Grabnu, kjer se tare na tisoče ljudi ali pa prvega januarja okrog novoletnega koncerta v Musikvereinu…?

IMG_8479

Dunajska Državna opera

Vnašanje strahu in panike zmanjšuje vedro razpoloženje ljudi, tako Dunajčanov kot številnih drugih gostov, med njimi zelo veliko Slovencev, ki so že ali še bodo prišli na Dunaj silvestrovat. Znano je, da v decembru obišče Dunaj na tisoče Slovencev, zelo veliko organizirano s pomočjo turističnih agencij, prav tako živi na Dunaju nekaj tisoč Slovencev oziroma državljanov Slovenije.

IMG_8475

Sporočilo, ki ga širi slovenski radio je torej: pazite se Dunaja, ne hodite tja in še bolj, ne na javna mesta. Torej je z dunajskim silvestrovanjem že konec?

IMG_8472

Dobil sem povabilo, naj pridem za Silvestrovo na Dunaj; naj se odpravim z mislijo na teror?

IMG_8477

IMG_8405

Koroška cesta

IMG_8446

Ni varna niti dunajska Državna opera ?

Hvala mediji in Avstrijci; lepe praznike ste nam zaželeli!

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja