Keramika in glasba zvečer v Ljubljani


Nasproti ljubljanskega hotela Lev je v zadnjih mesecih nastala vse bolj odmevna galerija, atelje za poslikavo in oblikovanje keramike Apok s poudarkom na izvirni keramiki. Zvečer so odprli razstavo umetniške keramike akademskega slikarja Silvestra Plotajsa Sicoea, oblikovalke vizualnih komunikacij Nataše Šušteršič – Plotajs in akademskega slikarja Črtomira Freliha, v drugem delu pa je sledil glasbeni performans Marija Magdalena skladateljice in pianistke Tine Mauko. Prireditev je nekako v pavzi med prvim, razstavnim, ter drugim, glasbenim delom obiskal ljubljanski župan Zoran Janković, da se na svoje oči prepriča, kaj se kulturnega dogaja zvečer v Ljubljani.

IMG_8984

Slikar Silvester Plotajs Sicoe s svojo keramiko, vse fotografije Marijan Zlobec

Galerija je impozantna, velika, svetla, pregledna, prodajna, inovativna, orientirana na prekmurske in druge aktualne umetnike z domicilom v Ljubljani ali Prekmurju.

IMG_8993

Nataše Šušteršič – Plotajs

Galerija je nasproti hotela Lev kot enega izmed najslavnejših v Ljubljani, in ker so v njej v glavnem tuji gostje, jim je priložnost za nakup kakega izdelka umetne obrti ali celo umetniške unikatne ročno izdelane keramike tako rekoč položena v roke.

IMG_9001

Slikar Črtomir Frelih

Keramika treh slikarjev ni ravno zahtevna, omejena bolj na poslikane krožnike, pladnje in servirno keramiko večjega tipa, kar pa je kot nalašč za družinske potrebe nekega slavnostnega prednovoletnega omizja. Niso pa to servisi.

IMG_9028

IMG_9040

IMG_9058

IMG_9068

Tina Mauko med performansom Marija Magdalena

Glasbeni avtorski performans Marija Magdalena je izvedla Tina Mauko. Njen nastop je bil veliko in pozitivno presenčeneje za vse obiskovalce, ki je še ne poznajo ne kot skladateljice ne kot pianistke improvizatorke.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja