Tina Maze sama premagala 88 držav iz Sočija


Članek Dvorana ni vstala niti za Tino Maze je v prvih 24 urah po objavi prebralo, kot mi kot uredniku in avtorju spletnega časopisa na WordPressu pokaže računalnik, 37.548 bralcev oziroma s korekcijo števila po registraciji spričo časovnih pasov in urnih razlik 38.020 v 85 državah, v naslednjih 24 urah pa 10.688 v 69 državah. Tretji dan branja se je že navsezgodaj začel z največjim številom bralcev v Avstraliji, na Novi Zelandiji, v ZDA,  Združenih arabskih emiratih, Rusiji, Veliki Britaniji, na Nizozemskem in v Srbiji, poleg seveda v Sloveniji na prvem mestu.

 

IMG_7975

Primerjava držav z bralci prvega in drugega dne pokaže, da se je 85. državam na vseh celinah drugi dan pridružilo še nekaj novih, kjer bralcev v prvih 24 urah še ni bilo. Te nove države so Libanon, Latvija, Bolivija in Monako, torej je Tina Maze dosegla bralce že po dveh dneh v 89 državah, kar je ena več, kot jih je bilo na sicer rekordni udeležbi na Olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, ko je bilo  vseh držav 88.

 

IMG_8160

Zemljevid sveta z rjavo obarvanimi 85 državami, kjer so v prvih 24 urah brali članek o Tini Maze

 

IMG_8002

 

 

IMG_8001

 

 

IMG_8022

Ker je članek na WordPressu odprt še na FB in drugih spletnih medijih deležen množičnih delitev, se bo končno število bralcev in držav pokazalo čez mesec ali dva, tako kot se pokaže, da bralci danes berejo na novo članke še iz septembra, oktobra, novembra… saj so vsem dostopni v arhivu ali na spletišču, kar je prednost spletnih časopisov in avtorjev ter njihovih tem. In seveda načina branja na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih ipd.

 

IMG_8156

Nekaj bolj eksotičnih držav

Nisem si predstavljal, da bo šlo po svetu s tako svetlobno hitrostjo. Ampak Tina Maze očitno smuča še hitreje, saj je sama premagala vse z zadnjih Olimpijskih iger. To sem ugotovil šele v tem trenutku, kaj še bo, pa ne znam povedati.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja