Izbrana originalna dela mednarodnih avtorjev


V galeriji Visconti Fine Art na Mestnem trgu 18/I v Ljubljani so zvečer odprli prodajna razstava Črno – belo/temno sivo, na kateri so predstavljena izbrana originalna dela mnogih svetovno znanih avtorjev, pa tudi nekaj zelo znanih, da ne rečem mednarodno uveljavljenih domačih umetnikov.

IMG_8147.JPGGetulio Alviani, Janez Bernik, Sandro Bracchitta, Marc Chagall, John Chamberlain, Salvador Dali, Braco Dimitrijević, Miodrag Djurić-Dado, Dušan Džamonja, Sam Francis, Tsuguharu Foujita, Emilio Greco, IRWIN, Jiri Kolar, Robert Longo, Živko Marušič, Albert Merz, Joan Miro, Kazumasa Mizokami, Henry Moore, Zoran Mušič, Vjencelsav Richter, Mimmo Paladino Pablo Picasso, Gabrijel Stupica, Miroslav Šutej, Victor Vasarely, Vladimir Veličković, Andy Warhol in Safet Zec so imena, ob katerih se galeriji Visconti Fine Art ni treba bati, da ljubitelji likovne umetnosti že pred prihodom v razstavišče v prvem nadstropju ne bi vedeli, kaj jih čaka.

IMG_8145.JPG

Že od renesanse naprej so umetniki ustvarjali čudovita dela samo z uporabo črne barve, tuša ali svinčnika. Prav tako pogosto zadostuje tudi modernemu ustvarjalcu za popoln likovni efekt slike ali grafičnega lista samo temno – svetli, črno –beli pristop k slikarski temi. Včasih je s tem še bolj poudarjena dramatičnost ali eleganca poteze in motiva.

IMG_8144.JPG

Živa Škodlar Vujić (levo) v pogovoru z zakoncema Pergar

S to razstavo smo se odločili predstaviti nekaj pomembnih ustvarjalcev v črno belih delih – risbah in grafikah, večinoma v plemenitih tehnikah akvatint in jedkanic, ” poudarjajo v galeriji, ki jo je v svoje umetniško vodenje ob pomoči staršev prevzela mlada kustosinja Alina Mara Vujić Zlatković.

IMG_8142.JPG

Kustosinja Alina Vujić (levo) s prijateljico

Z njo pa je vstopila v galerijo mlada generacija ljubiteljev likovne umetnosti, kar je še posebej spodbudno, saj se v mlajši generaciji zanimanje za umetnost manjša.

Marijan Zlobec


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja