Praznični koncerti v Križankah


Za praznično vzdušje v Križankah bodo že prvega decembra poskrbeli učenci in učenke Glasbene šole Ljubljana Moste-Polje. Na desetih koncertih, ki se bodo zvrstili do 13. decembra, bodo mladi glasbeniki razkrili svoje mojstrstvo na najrazličnejših instrumentih ter v komornih in orkestrskih zasedbah, za mnoge pa bo to tudi prva prava izkušnja iz nastopanja pred občinstvom. Vsi koncerti v Viteški dvorani Križank bodo brezplačni.

FL-PraznicniKoncerti.JPG

Festival Ljubljana v okviru svoje dejavnosti, posvečene vzgoji in izobraževanju otrok in mladine, že od leta 1992 sodeluje z Glasbeno šolo Ljubljana Moste-Polje. Njeni učenci in učenke pod vodstvom svojih mentorjev in profesorjev pripravijo koncerte, s katerimi se Križanke odenejo v praznično vzdušje.

Letos so za obdobje med 1. in 13. decembrom pripravili deset koncertov, vsi pa bodo potekali v Viteški dvorani Križank, in sicer 5., 6., 11., 12. in 13. decembra ob 17. uri, 1., 2., 3., 7. in 10. decembra pa ob 19. uri. Mladi glasbeniki bodo razkrili svoje mojstrstvo v solističnih nastopih na najrazličnejših inštrumentih, pa tudi v komornih in orkestrskih zasedbah, za mnoge pa bo to tudi prva prava koncertna izkušnja.

Pogled v preteklost razkrije, da so prve izkušnje iz nastopanja v Križankah nabirali nekdanji učenci in učenke Glasbene šole Ljubljana Moste-Polje, ki danes osvajajo pomembne glasbene odre: klarinetista Mate Bekavac in Aljaž Beguš, pianist Urban Stanič, drugi najboljši evrovizijski mladi glasbenik leta 2014, Lana Trotovšek, v tujini živeča in delujoča violinistka, Ajda Zupančič, violončelistka v Portugalskem simfoničnem orkestru, Uršula Ivanuš,  violončelistka v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, Barbara Žorž, violončelistka v SNG Opera in balet Ljubljana, profesorice glasbe Darja Mlakar, Katja Beguš Bobek, Nataša Cetinski in Špela Avsec ter mnogi drugi.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja