Slovenski umetniki za begunce


Mestna galerija v Ljubljani je zvečer v svojem pritličju pripravila s pomočjo slovenskih umetnikov, še posebej ilustratorjev in oblikovalcev  predvsem mlajše generacije in nekaterih ustanov, kot Moderne in Mestne  galerije s svojimi katalogi in publikacijami posebno donatorsko akcijo, katere ves izkupiček je bil namenjen beguncem, ki v teh dnevih in tednih preko Slovenije odhajajo naprej v Evropo.

IMG_5500

Odziv predvsem mlajših obiskovalcev je bil zelo velik in so tako hiteli z nakupi podarjenih umetniških stvaritev; knjig, katalogov, plakatov, grafik, ilustracij, majic, risb ipd., da je marsikdo ostal praznih rok oziroma brez tistega, kar je morda ob prihodu v Mestno galerijo pričakoval.

IMG_5503

Slovenski umetniki so se skupaj z vodstvom Mestne galerije hitro organizirali in prispevali večinoma svoja dela manjše vrednosti, tako da je bilo lažje prepričati obiskovalce, da so prispevali večinoma po 10, 20, 30 ali 50 in kaj več evrov za posamezni predmet. Zadovoljstvo je bilo obojestransko in na koncu so okrog 300 del  sedemdesetih avtorjev prodali za 6655 evrov. Ves izkupiček je namenjen organizaciji Slovenska filantropija za pomoč beguncem.

Marijan Zlobec

Foto Marijan Zlobec

IMG_5501

IMG_5506

IMG_5504

IMG_5499


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja